A cheltuit aproape 30.000 de lire sterline ca să conteste, fără succes, o amendă de 100 pentru exces de viteză

DIVERSE

Un britanic afirmă că a cheltuit aproape 30.000 de lire sterline (33.500 de euro) din economiile reprezentând moştenirea fiului său pentru a contesta fără succes în justiţie o amendă de 100 de lire sterline (112 euro) pentru exces de viteză, a informat marţi BBC, relatează AFP.

Richard Keedwell, un inginer pensionat, în vârstă de 71 de ani, susţine că a fost în mod nedrept depistat cu o viteză de 56 de km pe oră într-o zonă în care era viteza era limitată la 48 de km pe oră, în timpul unei excursii la Worcester (vestul Angliei) în 2016.

El a contestat amenda în instanţă, însă bătălia judiciară a durat trei ani, până când a pierdut în apel în august.

Septuagenarul, care denunţă un sistem judecătoresc ‘foarte deficitar’, a cheltuit ‘cea mai mare parte’ din cele 30.000 de lire sterline din moştenirea fiului său pentru a plăti cheltuielile de judecată şi onorariile avocaţilor.

‘Regret că am cheltuit această sumă’, a declarat el pentru BBC. ‘Am vrut doar să obţin dreptate’, a mai spus el.

El a angajat un expert în electronică care a explicat instanţei că radarul ar fi putut fi declanşat din greşeală sau de către un alt vehicul de pe banda adiacentă.

Crown Prosecution Service (CPS), însărcinat cu urmăririle judiciare în Marea Britanie, a declarat BBC că acest caz a implicat ‘o multitudine de probleme’ care au contribuit la prelungirea duratei sale, scrie Agerpres.

Maşină radiată şi dezmembrată în Anglia din 2017, găsită la Botoşani în TRAFIC

GIURGIU: Fetiță de 11 ani, violată de un englez care apoi s-a spânzurat. Mama micuței este plecată la muncă în Anglia

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - N1R - Știri - Divertisment