ITALIA: Un cuplu acuzat că a furat nisip de pe o plajă riscă șase ani de închisoare și o amendă uriașă

DIVERSE

Un cuplu francez riscă până la şase ani de închisoare şi o amendă de 3.000 de euro, după ce a furat 40 de kilograme de nisip de pe o plajă din Sardinia, scrie The Guardian.

Poliţiştii de frontieră au găsit nisip de pe plaja Chia din sudul insulei italiene, ascuns în 14 sticle mari de plastic, în portbagajul autoturismului, în momentul în care cei doi turişti se pregăteau să se îmbarce într-un feribot către Franţa.

Cuplul le-a spus poliţiştilor că nisipul a fost luat drept suvenir, iar cei doi nu şi-au dat seama că au comis o infracţiune, transmite The Guardian.

Cei doi turişti riscă până la şase ani de închisoare, deoarece autorităţile din Sardinia tratează cu maximă seriozitate una dintre principalele probleme care afectează insula de ani de zile.

În această vară, a avut loc „o explozie” în cantităţile de nisip, scoici şi alte obiecte de pe plaje găsite în bagajele turiştilor, 10 tone fiind confiscate la Olbia, în apropiere de Costa Smeralda, în ultimele săptămâni.

De asemenea, persoanele care „colectează” astfel de suveniruri riscă şi o amendă de până la 3.000 de euro, dar poliţiştii întâmpină numeroase dificultăţi în aplicarea pedepselor dat fiind faptul că majoritatea „infractorilor” sunt turişti. (MEDIAFAX)

ITALIA: Amendă de 5.000 de euro pentru un român care transporta 14 conaționali cu microbuzul și nu avea permis de conducere

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - N1R - Știri - Divertisment