În țară avem salarii ca în Vest, românii se întorc cu autocarele. Este declarația unui șef al unei firme de transport

ECONOMIE

Mircea Vlah, CEO Dumagas Transport, spune că Vestul încearcă să facă lobby să ne întoarcă acasă pentru că salariile noastre se apropie de 2.500 de euro ca ale lor, conform Ziarului Financiar.

Românii se întorc în ţară cu autocarele, a mai susținut el la Conferinţa „Liderii economiei locale – Top 1.000 cele mai mari companii din România. Puterea exemplului”.

Românii se întorc în ţară cu autocarele, salariul oferit în România fiind competitv cu cel din Vest.

Acesta este principalul motiv pentru care românii se bulucesc să revină în țară, spune Mircea Vlah, CEO al Dumagas Transport (foto).

Compania sa exportă servicii de transport către companii mari, precum Amazon, Nestle de 26 mil. euro în fiecare an.

El susține că salariul unui şofer este în medie de 2.200 de euro foarte aproape de cel din Vestul Europei, astfel că este un competitor pe care străinii vor „să-l scoată din schemă”.

„Noi exportăm servicii de transport către companii mari, precum Amazon, Nestle de 26 mil. euro anual. Astfel, putem să echilibrăm balanţa comercială şi putem să plătim salarii mai bune”, a declarat Vlah.

„Un şofer de transport naţional primeşte 2.200 euro pe lună, iar salariul e în creştere continuă. E foarte greu la început de 2019, pentru că Vestul încearcă să facă lobby să ne întoarcă acasă”, a adăugat CEO-ul.

„Ne apropiem de salarii de 2.500 de euro, ca în Vest, iar oamenii se întorc acasă cu autocarele. Salariul cântăreşte foarte mult, deoarece oamenii pleacă pentru 5 euro”, a mai spus  Mircea Vlah, CEO Dumagas Transport, unul dintre cei mai mari transportatori rutieri de marfă din România.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - N1R - Știri - Divertisment