O temperatură de 41,8 grade Celsius a fost măsurată joi la Begijnendijk, în nordul Belgiei, un record istoric pentru această ţară, a anunţat David Dehenauw, directorul departamentului de prognoze din cadrul Institutului Regal de Meteorologie (IRM) din această ţară, informează vineri AFP, citată de Agerpres.

“Noul record naţional belgian: 41,8 grade la Begijnendijk!”, a anunţat Dehenauw vineri dimineaţă. “Acest record a fost înregistrat ieri”, joi, a adăugat el.

Termometrele au oscilat miercuri şi joi în jurul valorii de 40 de grade, dar se aşteaptă ca temperaturile să scadă uşor vineri.

La Bruxelles-Uccle, staţia de referinţă a IRM, s-au înregistrat joi 39,7 de grade Celsius, un record pentru capitală. De la debutul măsurătorilor de temperatură la Uccle, în 1833, nu a fost niciodată atât de cald, recordul anterior (de 36,6 de grade Celsius omologat) datând din 27 iunie 1947.

Din cauza vremii caniculare, IRM a emis o alertă roşie valabilă pentru cea mai mare parte a Belgiei (cu excepţia coastei) până vineri, recomandând populaţiei să ia măsuri de precauţie sporite (cum ar fi hidratarea şi adăpostirea de soare).

De asemenea, în Luxemburg a fost atins un nou record de temperatură joi, când termometrele au indicat 40,8 grade Celsius, a anunţat Ministerul Agriculturii din această ţară.

Belgia: Copil român de nouă ani, mutilat într-un fel care greu poate fi descris, găsit într-o geantă

Europa fierbe din cauza caniculei. Meteorologii avertizează că va fi și mai rău

Alertă METEO: Val de caniculă peste România, Spania, Austria și alte țări europene

Femeie din Prahova, ucisă de o bucată de tablă desprinsă de vânt de pe acoperișul toaletei din curte

  •  

Urmărește-ne pe Facebook! - Echipa de Știri