Lumea asistă acum la o “catastrofă morală”, pe măsură ce copiii și adolescenții sunt vaccinați în unele țări, în timp ce lucrătorii din domeniul sănătății din țările sărace încă sunt nevaccinaţi, a declarat vineri directorul executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Atât SUA cât şi Canada au autorizat vaccinul BioNTech / Pfizer pentru vaccinarea copiilor de până la 12 ani.

„Într-o mână de țări bogate care au cumpărat majoritatea ofertei de vaccin, grupurile cu risc mai scăzut sunt acum vaccinate. Îi îndemn să reconsidere decizia și, în schimb, să doneze vaccinuri către COVAX”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Arătând faptul că doar 0,3 la sută din vaccinuri merg în țări cu venituri mici, Tedros a spus că oferta în țările cu venituri mici și medii nu a fost nici măcar suficientă pentru imunizarea lucrătorilor din domeniul sănătății, spitalele fiind inundate de cazuri Covid.

SUA și Canada au autorizat ambele vaccinul BioNTech / Pfizer pentru copiii de până la 12 ani. Cu toate acestea, joi, Kate O’Brien, directorul departamentului de imunizare, vaccinuri și produse biologice al OMS, a spus că doar pentru că este autorizat un vaccin pentru copii, nu înseamnă că țările ar trebui să le acorde prioritate.

Vaccinurile sunt disponibile pentru adolescenții în vârstă de 16 ani și peste din SUA, cei cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani fiind capabili să-și facă deja vaccinul în unele state. O situație similară a avut loc în provinciile și teritoriile Canadei, programările de vaccinare începând să fie rezervate pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

  •  

Urmărește-ne pe Facebook! - Echipa de Știri