Victor Slav, de 39 de ani, devenit cunoscut ca ”băiatul de la Meteo”, a fost tras pe dreapta de un echipaj de poliţie. Informațiile au apărut numai acum.

Pe 11 august, la 22.15, se afla pe Autostrada 3 Bucureşti-Ploieşti, aproape de intrarea în Capitală, la volanul bolidului său, un BMW Seria 7, informează Click!

Oamenii legii efectuau, în acea seară de duminică, o razie pe alcool şi droguri şi i-au cerut vedetei de la Kanal D să se supună controlului. Nu băuse, dar se drogase.

Aparatul Drug Test, care este o probă certă, poate detecta rapid din salivă până la opt tipuri de substanţe psihoactive şi a arătat că Victor Slav consumase cannabis.

”Imediat ce aparatul a indicat un rezultat pozitiv, şoferul a fost condus la INML pentru recoltarea de sânge şi urină. A fost conştient de fapta lui şi a fost cuminte, nu s-a opus”, au declarat surse din cadrul IPJ Ilfov.

Acesta a fost nevoit să-şi lase maşina pe autostradă şi să plece cu cea a Poliţiei, bolidul său fiind luat ulterior de un amic de-al său.

Consumul de substanţe psihoactive influenţează comportamentul conducătorilor de autovehicule, afectează capacitatea de a conduce şi diminuează reflexele. Ei nu  mai pot fi stăpâni pe propriile mişcări şi nu mai pot evita obstacolele apărute în cale. De altfel, când a fost oprit de poliţişti, Slav avea un comportament ciudat, părea într-o altă lume, era ameţit şi cu privirea înceţoşată.

Victor Slav s-a ales cu dosar penal

De aceea, legea este drastică în asemenea cazuri. Toţi cei prinşi la volan drogaţi rămân fără permis pentru 90 de zile şi se aleg cu dosar penal. Acelaşi lucru i s-a întâmplat şi fostului soţ al Biancăi Drăguşanu, iar cazul său este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ilfov. Potrivit Codului Penal, Slav riscă închisoare de la unu la cinci ani sau amendă penală.

Statistica Poliţiei Române cu privire la cei care se urcă drogaţi la volan este alarmantă. În primele trei luni ale acestui an, agenţii au depistat peste 160 de şoferi aflaţi într-o stare euforică. Cu mult mai multe cazuri decât anul trecut, având în vedere că pe parcursul lui 2018, 330 de români au avut probleme penale după ce au fost prinşi drogaţi la volan. Consumaseră cocaină, ecstasy sau cannabis. Un studiu realizat de Agenţia Naţională Antidrog arată că aproape 10% dintre persoanele intervievate au recunoscut că, de-a lungul vieţii, au consumat cel puţin un drog apoi au condus maşina.

  •  

Urmărește-ne pe Facebook! - Echipa de Știri