Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – DIICOT a anulat, astăzi, amenda de 5.000 de lei aplicată mamei Luizei Melencu după ce femeia a refuzat să se prezinte pentru prelevarea de probe ADN.

Decizia de anulare a amenzii a fost luată după ce Monica Melencu s-a prezentat la sediul DIICOT şi a fost de acord ca specialiştii să preleveze probele ADN necesare în ancheta dispariţiei fiicei sale, informează Observator.

Pe 26 septembrie, DIICOT a aplicat mamei Luizei o amendă în valoare de 5.000 de lei pentru refuzul de a se prezenta la sediul DIICOT în baza unei citaţii.

Mai mult, jandarmii au încercat să ducă la îndeplinirea citarea Monicăi Melencu şi au provocat un adevărat scandal la casa familiei, atunci când mama Luizei a refuzat să fie adusă la Bucureşti.

Într-un final, împreună cu avocatul familiei, mama Luizei s-a prezentat la DIICOT, acolo unde i-au fost prelevate probele ADN.

Între timp, procurorii DIICOT au cerut ajutorul specialiştilor FBI în vederea stabilirii ADN-ului oaselor calcinate găsite la marginea unei păduri din Caracal, acolo unde criminalul Gheorghe Dincă a recunoscut că a îngropat rămăşiţele Luizei Melencu.

Specialiştii FBI vor stabili, în baza unor teste, dacă ADN-ul prelevat din oasele calcinate este acelaşi cu ADN-ul mamei Luizei pentru a confirma dacă fata de 18 ani, din Dioşti, este victima criminalului din Caracal.

Criminalul Dincă: Am violat-o trei luni pe Luiza, am ucis-o și i-am aruncat trupul în Dunăre

Mama Luizei refuză să-i fie prelevate probe biologice pentru efectuarea unei noi expertize

„Luiza nu e moartă”. Scrisoare primită de mama fetei de la un pușcăriaș din Caracal

  •  
Urmărește-ne pe Facebook! - Echipa de Știri