Un incident deosebit de grav s-a petrecut la şcoala din comuna Cristinești, judeţul Botoşani. Un elev de 11 ani ar fi fost lovit fără milă de profesorul de religie, conform Pro TV.

Pentru că băiatul nu a vrut să-şi facă semnul crucii, preotul l-ar fi luat de urechi şi l-ar fi dat cu capul de perete.

Copilul a ajuns sângerând la spital, unde a fost internat. Conducerea şcolii, poliţia, dar şi Mitropolia Moldovei cercetează acest caz.

Băiatul de 11 ani a fost dus acasă, cu urechea plină de sânge, de un sătean care l-a văzut pe marginea drumului. Îngrozită, mama a chemat ambulanţa.

„Preotul de la Dorohoi, de religie, l-a bătut. I-a rupt urechile şi e plin de sânge. Au venit colegii de la şcoală şi cu părinţii şi mi-au spus că l-a prins şi l-a izbit cu capul de perete, l-a prins de urechi şi îl ţinea în sus şi îl izbea cu capul de perete”, a declarat mama băiatului.

Mama nu este ortodoxă, ci penticostală, și spune că profesorul l-a obligat să facă cruce şi băiatul nu voia.”

La spital medicii au constatat că băiatul are mai multe traumatisme.

I-au făcut un examen tomograf şi l-au internat pentru investigaţii amănunţite.

Toţi părinţii din satul Baranca, judeţul Botoşani, sunt revoltaţi după acest incident.

„După ce l-a urechiat pe băiatul ăla, a oprit maşina în capătul satului pe unde erau copiii şi le-a spus: să fiţi cuminţi ca o să păţiţi toţi la fel. Copiilor le-a spus. A auzit şi copilul meu”, a spus tatăl unui elev.

„I-a obligat să se închine, să facă cruce şi să spună mai multe recitale ortodoxe. Copiii nu erau de acord. Toţi copiii erau terorizaţi. Au fugit copiii din clasă. Au ieşit ca de la filme de groază. Fata a venit acasă plângând. Suspină şi nici nu mai vrea să meargă la şcoală”, a mai declarat altul.

Conducerea şcolii a demarat o anchetă disciplinară, iar poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.”

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei s-a autosesizat în acest caz.

„Este inadmisibilă folosirea violenţei, indiferent în ce grad. Fiind preot, se derulează şi pe linie bisericească. În plus, ca profesor de religie, nu poate preda fără binecuvântarea bisericii”, a explicat Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei.

Dacă va fi găsit vinovat, preotul risca să rămână fără catedră. El nu poate preda fără acordul Mitropoliei.

  •  
Urmărește-ne pe Facebook! - Echipa de Știri