Victimă unor insulte și a unor acte care denotă lipsă de civilizație, kineto-fizioterapeutul român a decis să părăsească comuna franceză în care tocmai se instalase.

La 3 iunie, cabinetul kineto-fizioterapeutului pensionat René Dupont și-a redeschis porțile la adresa 4 rue Brochard Brault din Gorron, nord-vestul Franței.

Marius Lupușoru, un kineto-fizioterapeut calificat, de origine română, și-a dus bagajele acolo.

Localnicii nu se puteau decât bucura de sosirea unui nou practicant care urma să se alăture în cele din urmă casei de sănătate din Gorron.

Dar iată că, săptămâna trecută, Marius Lupușoru a decis să se ducă Charente-Maritime începând cu 1 august, unde o nouă localitate îl așteaptă cu nerăbdare.

Românul explică: “Am primit apeluri de la cineva care m-a insultat, am găsit fecale pe ușă și saci de gunoi în fața intrării. Nu vreau ca soția mea să treacă prin așa ceva”, a declarat profesionistul, dezgustat de această situație.

Colegiul fizioterapeuților din Mayenne regretă această plecare.

“Sosirea lui a răspuns unei probleme din nordul districtului Mayenne, care duce lipsă de cadre medicale. Era neașteptat pentru Gorron”, spun cei de la colegiu.

Doi fizioterapeuți români și-au deschis cabinetele în Pré-en-Pail, “totul a mers foarte bine pentru ei”, continuă aceștia.

Municipalitatea regretă că practicianul a decis să părăsească municipalitatea. “Nu știm dacă cauza lipsei de civilizație este rasism sau nu. Să fi deranjat pe cineva din comunitatea medicală? Nu știm. Un lucru este sigur: Acum vom fi atenți ca acest lucru să nu se mai repete!”.

În așteptarea unui nou candidat, locuitorii nu vor avea de ales decât să meargă la Saint-Denis-de-Gastines, Ernee, Ambrieres sau Mayenne pentru tratament, scrie Le Courrier de la Mayenne.

  •  
Urmărește-ne pe Facebook! - Echipa de Știri