Ministerul Afacerilor Externe – MAE a anunţat că 12 români, angajaţi ai unei companii din Berlin, au fost depistaţi pozitiv cu Covid-19, iar trei bolnavi au părăsit spaţiul de carantinare.

În acest moment, autorităţile germane încearcă să îi identifice pe cei trei români infectați cu coronavirus care au plecat din izolare. Un al patrulea a părăsit de asemenea spaţiul de cazare, însă acesta nu a fost confirmat că ar avea boala.

MAE atrage atenţia că nerespectarea măsurii carantinei poate fi sancţionată de autorităţile din Germania cu amendă sau închisoare, în conformitate cu legislaţia locală.

Ambasada României la Berlin s-a autosesizat și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale și pe lângă compania în cauză pentru a obține informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Potrivit MAE, 50 de angajaţi ai companiei germane au fost testaţi, iar printre persoanele confirmate pozitiv se regăsesc şi 12 cetăţeni români.

Starea de sănătate a tuturor persoanelor diagnosticate este în prezent bună, aceştia prezentând simptome uşoare.

MAE menționează că cei 12 cetățeni români infectați locuiesc într-un spațiu de cazare din afara orașului Berlin, alături de alți șapte lucrători români. În acest context, autoritățile locale au dispus plasarea în carantină a tuturor persoanelor cazate în locația respectivă, în vederea limitării riscului de răspândire a infecției, angajatorul asigurând aprovizionarea cu cele necesare pe perioada carantinei.

Un șofer român, care a făcut infarct la volan în Germania, avea 19 ani

Accident cumplit în Germania: O româncă din Satu Mare a murit după ce a fost aruncată dintr-un carusel

„Te fac carne tocată”. Înjunghiată de fostul soț la întorcerea din Germania, o româncă se teme pentru viața ei

  •  

Urmărește-ne pe Facebook! - Echipa de Știri