Îngrijitoare de creșă către o fetiță: „Îți miroase oleacă de sulică de acuma. Așa te văd eu!”

ȘTIRI

Scandal la o creșă cu program prelungit din Iași. Copiii de aici sunt învățați să înjure și li se vorbește urât.

Patru persoane şi-au dat demisia astăzi după izbucnirea scandalului, scrie Adevărul.

Trei îngrijitoare, Tamara Agapie, Diana Dumitriu, Mihaela Simionovici, și  coordonatoarea Creşei nr. 10, Valeria Butnaru.

Directoarea Direcţiei de Creşe din Iaşi, Mihaela Ghioca, a fost şi ea sancţionată cu un avertisment, menționează sursa citată. Direcția este o instituţie aflată în subordinea Primăriei Iaşi.

Reprezentanţii Creşei nr. 10 „Piticii năzdrăvani” din Iaşi au descoperit săptămâna trecută un dispozitiv de înregistrare pe hăinuţa unui copil de 2 ani şi 8 luni.

Părinţii care au pus dispozitivul au vrut să afle astfel ce se întâmplă la creşă şi de ce băieţelul lor începea să plângă şi să îi tragă de haine de câte ori auzea că va fi lăsat acolo.

La această creșă, copiii sunt lăsați de luni până vineri.

Copiii erau nu­miţi „nesimţiţi”, „porci”, li se spunea: „în gâtul mă-tii, chelea mă-tii, te omor!” și chiar erau  iar în alte  învăţaţi să înjure.

„Băi, dar tu eşti mare, de ce nu faci caca acolo şi faci pe tine, porcule! Eşti porc, nu tigru cum spune maică-ta, porc eşti! Porc eşti, te caci pe tine. Păi da, uite ce urât miroşi a nespălat”, se aude pe înregistrări.

Într-o altă înregistrare, referindu-se la o fetiţă din clasă, îngrijitoarele de la creşă au fost înregistrate spunând despre mama ei că e „împuţită”.

„Nesimţita ceia de mă-ta şi împuţita. Stai jos că dacă nu te omor”, i se adresează direct copilului.

Apoi, îngrijitoarea îi spune alteia: „ce p***a mă-sii o ţine cu părul ista”

Unei fetiţe, una dintre îngrijitoare spune: „Ce vrei, fată? Fată, ţie îţi miroase a sulă. A sulă îţi miroase. Îţi miroase a oleacă de sulică de pe acuma“.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - N1R - Știri - Divertisment