„Mai întâi voi pleca la muncă în Anglia şi apoi voi mai vedea“. Planul unei fete care și-a luat BAC-ul în toamnă

ȘTIRI

Rezultatele celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului 2019 au fost publicate, marţi, pe site-ul Ministerului Educaţiei şi la avizierele şcolilor care au organizat examene.

Pe chipul adolescenţilor care au venit la şcoală, unii pentru a împărtăşi bucuria, alţii ca să depună contestaţie după ce au picat iar Bac-ul, se putea citi aceeaşi satisfacţie a eliberării de tensiunea examenelor care le-au stricat vacanţa.

Îmbrăcaţi lejer, veniţi parcă direct de la ştrand, elevii din Râmnicu Sărat care au repetat examenul de Bacalaureat au păşit cu emoţie în curtea şcolii unde urma să fie afişată lista cu rezultate.

Până să fie publicate notele la avizierul liceului, tinerii şi-au aflat rezultatele de pe internet. Liceenii nemulţumiţi de notele obţinute s-au grăbit să depună contestaţie.

Lui Ştefan, rezultatul de marţi îi oferă şansa de a merge la o facultate. Mărturiseşte că a tratat cu indiferenţă prima sesiune a examenului maturităţii, iar asta l-a costat.

”Vacanţa a fost stresantă pentru că am învăţat mult. Cred că nu am realizat la început cât de important este examenul acesta şi abia după ce l-am picat la prima sesiune m-am trezit la realitate”, spune Ştefan Creţu.

După ce a luat Bac-ul, Rebeca Chiperi are curaj să aspire la o carieră de actriţă. Pentru a repara greşeala de la examenul din vară, a făcut mari sacrificii.

”Carte multă, asta a fost vacanţa pentru mine. Nu am fost la mare, doar o singură dată la piscină dar acum avem timp şi de recreere. Apoi vreau să dau la Teatru”, spune Rebeca.

Printre fericiţii de astăzi este şi Adela Antohe. Chiar dacă se numără printre absolvenţii cu Bacalaureaul luat, tânăra se gândeşte să plece la muncă în străinătate. Nu are niciun gând, deocamdată, să urmeze o facultate.

”Acum sunt bucuroasă că am luat Bac-ul şi că am scăpat de emoţii. Mai întâi voi pleca în Anglia, să muncesc, apoi voi mai vedea dacă o să merg la vreo postliceală sau facultate. Acum ştiu că vreau doar o pauză”, declară Adela.

Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine probele din a doua sesiune (august-septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat 2019, care a început, miercuri, 21 august.

Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat din cadrul sesiunii de toamnă, respectiv cele de dinainte de contestaţii, au fost publicate, marţi. Rezultatele finale, după analizarea contestaţiilor, vor fi afişate sâmbătă, 7 septembrie.

Rezultatele celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului 2019 au fost publicate

Rezultatele celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului 2019 au fost publicate

Publicată de Adevărul Buzău pe Marţi, 3 septembrie 2019

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - N1R - Știri - Divertisment