Autoritățile britanice l-au dat în urmărire pe un român care a fost condamnat pentru viol comis la începutul acestui an.

Vasile Dumitru are 32 de ani și a fost condamnat în lipsă pe 23 iulie 2019 de o instanță din Kingston upon Hull pentru că pe 14 ianuarie a atacat și violat o femeie în mașina ei aflată într-o parcare pe malul râului Humber.

Zona este cunoscută sub numele de Hessle Foreshore și este frecventată de cei care fac picnicuri.

Hessle Foreshore

Dumitru este de negăsit de câteva luni după ce i-a fost aprobată cauțiunea, conform Hull Daily Mail.

El a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar numele său va fi înscris pe durata vieții sale în registrul prădătorilor sexuali.

Dumitru nu are condamnări anterioare în Regatul Unit.

Judecătorul a spus că românul căuta o pradă la primele ore ale zilei de 14 ianuarie în zona Hessle când a zărit-o pe victimă, o prostituată. Era în mașina lui, un Audi.

Inițial, aceasta a fost de acord să facă sex cu el pentru 30 de lire sterline. A urcat în autoturismul lui Dumitru care a demarat și a dus-o într-o zonă retrasă de lângă Hessle Foreshore.

În timp ce făceau sex, așa cum au convenit, românul a început să o lovească în față și apoi a violat-o pe bancheta din spate.

Camerele de supraveghere din zonă au surprins momentul în care femeia fugea pe jumătate dezbrăcată după ce a reușit să iasă din mașina românului.

Femeia a fost forțată să se prostitueze de către mama ei încă din adolescență.

Violatorul a fost arestat patru zile mai târziu. Locuia în  Beech Grove, Hull. Venise în Marea Britanie în 2015 și inițial s-a stabilit în Birmingham.

Vasile Dumitru (Sursa foto: Hull Daily Mail)

S-a mutat în Kingston upon Hull în 2016 sau 2017 și muncea la o firmă din industria alimentară din Bridlington.

A negat în permanență că a comis fapta și a fost eliberat pe cauțiune pe 22 martie și a fost monitorizat electronic.

Pe 23 iunie, românul a rupt dispozitivul electronic și de atunci nu se mai știe nimic despre el.

Poliția cere ajutor și roagă persoanele care pot da detalii despre locul în care se află Vasile Dumitru să apeleze 101 și să menționeze numărul cazului: 16/25446/19.

  •  

Urmărește-ne pe Facebook! - Echipa de Știri