Româncă din Austria, acuzată că și-a înjunghiat mortal soțul: „A fost un accident”

ȘTIRI

Poveste de film, cu o româncă în rol principal! O tănără căsătorită de nici doi ani cu patronul său, cu 27 de ani mai în vărstă, este acuzată de crimă. Cei doi găzduiau adesea evenimente extravagante la care aveau invitaţi celebri. După o astfel de petrecere, bărbatul a fost găsit înjunghiat. Românca îşi recunoaşte faptele, dar spune că a fost un accident.

Cu doar doi ani în urmă, Petronela Mariana şi Erich păreau fericiţi şi îndrăgostiţi. În restaurantul “Lisa Alm”, alături de prieteni şi familie, românca şi austriacul ce i-a fost şef promiteau să se iubească până la sfârşitul zilelor. O nuntă ca în filme la care ambii miri au plâns. Fericirea nu a durat însă mult.

Duminică, 3 martie, bărbatul de 57 de ani a fost găsit fără viaţă. Înjunghiat. Iniţial, poliţiştii au luat în calcul sinuciderea, dar medicul legist a exclus varianta. Atunci, bănuielile s-au îndreptat spre tânăra lui soţie.

MARCUS NEHER, procurorul din Salzburg: Procuratura din Salzburg, după ce a analizat probele, a ajuns la concluzia unui posibil omor. Procurorii au cerut arestul preventiv sub acuzaţia de omor pe numele suspectei.

Când l-a cunoscut pe Erich, Petronela lucra ca ospătăriţă în complexul deţinut de omul de afaceri. Situat într-o zonă turistică, în staţiunea Flahau, hotelul este cunoscut pentru petrecerile exclusiviste pe care le găzduia. De-a lungul anilor, sportivi celebri ca schiorul Hermann Maier sau fotbalistul Lothar Matteus l-au ales pentru a sărbători diferite evenimente. În noaptea de 2 spre 3 martie, după o astfel de petrecere, între cei doi soţi a izbucnit o ceartă. Românca spune că moartea soţului a fost un accident.

KARIN TEMEL, purtător de cuvânt al poliției: Există mai multe ipoteze. Este încă neclar ce a cauzat întreaga situaţie. Nu poate fi exclusă vina de nicio parte”.

MARCUS NEHER, procurorul din Salzburg: A fost ordonată reţinerea suspectei, iar criminaliştii au pus în aplicare mandatul de reţinere. Suspecta a aflat de la avocatul ei despre cererea de reţinere şi seara s-a prezentat singură la sediul poliţiei şi s-a predat.

Românca este acum într-o închisoare din Salzburg. Anchetatorii încearcă să reconstruiască firul evenimentelor. Sunt luate în calcul atât posibilitatea unei crime cu premeditare cât şi un incident produs sub imperiul emoţiei, pe fondul consmului de alcool. Deocamdată, Petronela Mariana beneficiază totuşi de prezumţia de nevinovăţie, scrie Observator.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - N1R - Știri - Divertisment