O româncă stabilită în Cipru a fost atacată cu acid de soțul de care divorțase de curând. Femeia, în vârstă de 40 ani, a fost transportată la spital cu arsuri grave, pe 40% din suprafața corporală, în zona feței, abdomenului și picioarelor, informează Libertatea.

Între timp, fostul soț a fost arestat pentru tentativă de omor, relatează Financial Mirror.

Cazul de-o violență ieșită din comun a stârnit controverse în Cipru, unde organizațiile neguvernamentale și parlamentarii acuză autoritățile că nu iau măsuri pentru a opri abuzurile la care sunt supuse femeile.

Femeia a fost transportată la Secția de Arși a Spitalului din Nicosia, fiind sedată și intubată.

Polițiștii l-au reținut joi, 7 noiembrie, pe fostul soț al româncei, un cipriot în vârstă de 57 de ani, acuzat de tentativă de omor. Bărbatul a recunoscut comiterea atacului în Limasol.

Potrivit anchetatorilor ciprioți, incidentul șocant a avut loc miercuri în locuința unei prietene a româncei, unde aceasta se mutase după un scandal monstru cu soțul ei.

Românca de 40 de ani a depus actele de divorț fiindcă acesta avea un comportament violent. Femeia a părăsit locuința familiei vinerea trecută și locuia împreună cu o prietenă în Zakaki.

Fostul soț al româncei ar fi sunat-o în repetate rânduri și a amenințat-o, spunându-i să se întoarcă acasă. Miercuri, cipriotul a aflat unde se dusese femeia și a pus la cale un plan de răzbunare.

Individul a stropit-o pe româncă cu acid și apoi a plecat de la fața locului.

Șocați, vecinii au sunat la ambulanță, iar bărbatul a sunat la Poliție și a mărturisit fapta pe care a comis-o.

În timpul interogării, cipriotul a spus că a cumpărat acidul în urmă cu câteva zile și avea de gând să-și atace soția dacă nu va renunța la divorț. Cu câteva zile înainte de atac, românca sunase la Poliție, spunând că fostul ei soț a amenințat-o că o „va arde cu acid”.

  •  
Urmărește-ne pe Facebook! - Echipa de Știri