Românul din Marea Britanie care a distrus vile în valoare de 4 milioane de lire, condamnat la închisoare

ȘTIRI

Daniel Neagu, românul din Marea Britanie care a distrus cinci vile în valoare de 4 milioane de lire, în luna august a anului trecut, a fost condamnat la închisoare. Bărbatul era supărat că nu-și primise banii pentru munca prestată atunci când a făcut prăpăd într-un cartier rezidențial, scrie Observator.

Patru ani va sta după gratii românul de 31 de ani care a distrus cinci vile cu excavatorul, supărat că nu a fost plătit de angajator.

Daniel Neagu a fost filmat cu o cameră GoPro și un iPhone în momentul în care a intrat cu utilajul în locuințele abia construite.

Asculta muzică în timp ce făcea prăpăd

Timp de 40 de minute, bărbatul a distrus tot ce văzut în fața ochilor, în timp ce striga “F****g s**t company”, pe melodia “Freed From Desire” (Eliberat de dorință).

La un moment dat, Daniel Neagu îi spune unui martor stupefiat că trebuie să primească nu mai puțin de 6.000 de lire, de la firma de construcții care tocmai îl concediase. “Chiar dacă intru în belele, am făcut-o pentru un motiv, nu am fost plătit, înțelegi ce vreau să zic?“, a întrebat, retoric, românul.

Răspunsul a fost la fel de surprinzător: “Du-te și mai dărâmă una“, i-a replicat martorul.

Ce case frumoase, trebuie puse la pământ și reconstruite, și asta pentru că nu ați vrut să mă plătiți“, se aude spunând bărbatul, în timp ce face ravagii în micul oraș Buntingford, din nordul Londrei.

La un moment dat, Daniel Neagu se calmează, după ce a distrus nu mai puțin de cinci vile. “Gata, mi-a ajuns. Voila. Cred că e destul, nu?“, a concluzionat el.

Daniel Neagu

“Vreau să le dau o lecţie”

Românul chiar s-a oprit din distrugere, îndemnând un cuplu să sune la poliție dacă dorește, deoarece “nu e un tip periculos”.

Am făcut-o pentru că nu mi-am luat banii. Lucram pentru McCarthy and Stone și nu m-au plătit. Am luat toți banii din cont. Așa că dacă intru în probleme, măcar să am un motiv. Ei cer 400.000 pentru fiecare casă, și au vândut deja trei, dar nu au 6.000 de lire să mă plătească. Vreau să le dau o lecție, ce se poate întâmpla dacă nu plătești“, a mai spus Daniel Neagu.

Judecătorii nu au fost impresionați. “Imaginile sunt cu adevărat șocante. Erai perfect relaxat și deloc rușinat“, a concluzionat judecătorul Stephen Warner, înainte de a-l condamna la 4 ani de închisoare cu executare.

Prejudiciul a fost estimat la un milion de lire sterline. Daniel Neagu pledase nevinovat.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - N1R - Știri - Divertisment