Ioan P. a ucis o bătrână în Austria în ziua în care trebuia să revină în România. Nu s-a întors pentru că autocarul s-a defectat. Românul în vârstă de 38 de ani e judecat și riscă o condamnare pe viață, sau o internare pe viață într-un spital de psihiatrie.

Bărbatul a ucis o bătrână de 83 de ani în plină stradă, în Austria, cu zeci de lovituri de cuțit, iar procesul lui a fost reluat marți, 23 iunie, după două amânări cauzate de pandemia de coronavirus. Ioan P. are 38 de ani și e recidivist. A ucis și în România, unde a stat 12 ani în închisoare, fiind eliberat condiționat.

Românul s-a născut la Vișeu de Sus în 1981 și a fost crescut într-un orfelinat de la 7 ani, scrie heute.at. A făcut ucenicia ca bucătar și a fost angajat într-un restaurant. În 2005, Ioan P. și-a ucis angajatorul, l-a înjunghiat cu numeroase lovituri de cuțit, și a fost condamnat la 17 ani de închisoare, dar a fost eliberat condiționat după 12 ani, pe 19 decembrie 2017.

După eliberarea din închisoare, Ioan P. a rămas fără adăpost și a ajuns la Gloggnitz pe 11 august 2019 și un alt român l-a dus la o fermă de cai, unde a fost angajat. Numai că acolo a făcut scandal din prima zi, iar după trei zile proprietarul fermei și soția lui au decis să-l concedieze.

Cum Ioan era deja violent și amenințător, proprietarii fermei au chemat poliția. I-au plătit românului un bilet de autocar să se întoarcă în țară, l-au dus în stație. Numai că acolo au aflat că autocarul nu mai pleca, pentru că s-a defectat. Oamenii i-au plătit românului cazare o noapte, obligați de poliție. A doua zi au venit la hanul unde era cazat Ioan, ca să se asigure că acesta pleacă.

Din nou autocarul nu a venit și polițiștii au aflat de la firma de transport că abia următoarea zi la ora 21 va veni unul. Fermierii au mai plătit o noapte de cazare.

Din acel moment Ioan a dispărut în micuțul orășel austriac. Românul a rătăcit apoi prin zonă, a dormit o noapte în pădure, a cerșit bani în oraș. Într-un magazin, a furat un cuțit de bucătorie cu lama de 16 centimetri.

Pe 16 august, el văzut-o pe Elfriede P. pe stradă și a urmărit-o pe pensionara de 83 de ani câteva minute. Când Ioan P. a simțit că nu este observat, a a atacat-o pe femeie din spate, a apucat-o de cap și a lovit-o cu cuțitul de 12 ori în cap, gât, și spate. I-a tăiat practic gâtul femeii, care a murit rapid.

În martie, la prima audiere, Ioan a recunoscut crima dar a spus că are un singur regret: că a confundat victima. El intenționa să o ucidă pe soția fermierului, dar abia când a întors victima cu fața spre el a descoperit că nu era persoana căutată. Nu a avut niciun regret pentru crimă în sine.

Un expert a declarat în fața instanței că românul e psihopat, astfel că procurorul a cerut închisoare pe viață sau internarea tot pe viață într-o clinică securizată de psihiatrie.

Un român din Austria a înjunghiat mortal o bătrână. Cu două zile înainte își amenințase colegii

Deznodământ tragic: Românul dispărut în Austria a fost găsit mort într-o vie

O româncă, îngrijitoare în Austria, este acuzată că a furat mașina și bijuteriile bătrânei asistate

  •  

Urmărește-ne pe Facebook! - Echipa de Știri