Un român a înjunghiat și ucis în stradă o femeie de 83 de ani în localitatea Gloggnitz. Tânărul a atacat-o pe pensionară cu un cuțit. El este acum în custodia poliției austriece, informează Observator.

Ioan P., un român de 38 de ani, a comis crima vineri după-amiază, 16 august. A atacat-o pe bătrână cu un cuțit și a înjunghiat-o de mai multe ori, scrie ziarul oe24.at.

Femeia de 83 de ani, o austriacă, s-a prăbușit pe stradă și a murit în urma rănilor. Românul a fost prins de poliție, iar arma crimei a fost găsită. El și-a recunoscut fapta.

”Bărbatul este responsabil pentru crimă. Procuratura a cerut ca suspectul de omor să fie menținut în custodie”, a precizat Erich Habitzl, purtător de cuvânt al procuraturii din Wiener Neustadt.

Conform ziarului vienna.at, tânărul a fost dus la închisoarea Neustadt din Viena. A fost interogat sâmbătă dimineață.

Deocamdată, motivul crimei nu e cunoscut de anchetatorii austrieci.

Românul a lucrat la o fermă din zonă. Ziarul heute.at relatează că, marți, Ioan P. a fost implicat într-un alt incident, când și-a amenințat, tot cu cuțitul, doi colegi.

Atunci, polițiștii nu au luat nicio măsură împotriva românului. Ioan P. a fost însă dat afară de la serviciu și era șomer.

Tânără sechestrată în Austria, eliberată după ce i-a lăudat răpitorului florile: „M-am trezit dezbrăcată şi legată într-un fotoliu, într-o casă veche”

  •  
Urmărește-ne pe Facebook! - Echipa de Știri