Viorel Săndulache, un șofer român de camion, a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru un accident pe care l-a produs în noiembrie 2017.

Conform anchetatorilor, el urmărea o emisiune TV pe telefon în momentul în care a intrat cu camionul în maşina condusă de o tânără în vârstă de 21 de ani, Abigail Harvey. Impactul a fost mortal.

Săndulache, care este din Bacău și locuiește în Tilbury, a minţit la proces şi a spus că nu era distras de nimic în timp ce conducea camionul, însă proba video obţinută de procurori a demonstrat exact contrariul.

Imaginile prezentate de procurori în instanţă sunt destul de concludente în privinţa activităţilor pe care le desfăşura şoferul român Viorel Săndulache, în timp ce conducea camionul pe M25.

Astfel, s-a dovedit că Săndulache se uita la o emisiune TV cu câteva secunde înainte de accident, iar înregistrările din interiorul cabinei demonstrează acest lucru.

Mai mult, procurorii au obţinut şi căutările pe Google de pe telefonul românului, care arată că Săndulache a căutat emisiunea respectivă şi apoi a accesat-o, în timp ce se afla la volan.

De asemenea, în imagini el apare râzând şi distrându-se copios, cu doar câteva secunde înainte de impactul mortal cu maşina Audi condusă regulamentar de o tânără de 21 de ani, Abigail Harvey.

Juriul din Maidstone Crown Court  l-a găsit vinovat pe Săndulache, după prezentarea probelor video, considerând că a provocat moartea tinerei din cauza conducerii periculoase a camionului.

Procurorii au arătat, de asemenea, că Săndulache mai avea sancţiuni anterioare pentru depășirea vitezei și conducerea în timpul folosirii telefonului mobil.

  •  
Urmărește-ne pe Facebook! - Echipa de Știri