Magistraţii de la Portsmouth Crown Court l-au condamnat la 8 ani de închisoare pe Ghiorghiţă Hapău, 42 de ani, un fost sergent în armata română prins când voia să introducă 21 de kilograme de cocaină în Anglia.

Hapău a fost prins pe 29 aprilie, pe un feribot care plecase din Le Havre, Franţa, cu destinaţia Portsmouth, Anglia.

Conform site-ului The News Online, citată de Observator, Hapău transporta un camion de marfă pentru un producător italian, dar în urma unei acţiuni puse la cale de serviciile de securitate britanice, în camionul românului au fost descoperite cele 21 de kilograme de cocaină.

Marfa era estimată la aproape 1,7 milioane de lire sterline. În momentul în care a fost pus în faţa faptului împlinit, Hapău a spus că “am făcut o greşeală”.

Hapău şi avocatul său au încercat să-i impresioneze pe judecători cu situaţia extrem de dificilă în care se află românul.

S-a mizat pe ideea că Hapău a fost obligat să joace rolul de cărăuş, este singurul care îşi întreţine familia, iar fiicele lui ar suferi un şoc în cazul unei condamnări.

Hapău şi avocatul său nu au reuşit să-i impresioneze pe judecători care l-au condamnat pe român la opt ani de închisoare.

  •  
Urmărește-ne pe Facebook! - Echipa de Știri