Bătrân din Italia, șantajat de fostul îngrijitor: „Dacă nu-mi dai 1.000 de euro, vin peste tine cu prietenii mei români”

ULTIMA ORĂ

Întâmplare neplăcută pentru un pensionar de 75 de ani, rezident la Caravino, provincia Torino, victimă a unei tentative de șantaj din partea fostului său îngrijitor.

B.D.A., un cetățan român în vârstă de 45 de ani, este cercetat în stare de libertate pentru tentativă de șantaj.

În 2012, pensionarul l-a angajat pe îngrijitor pentru a-l sprijini la treburile domestice. Apoi pensionarul și rudele sale și-au dat seama că bărbatul abuza de alcool, acesta fiind unul dintre motivele pentru care au decis să-l concedieze.

Totul părea să se fi terminat în acel moment, dar din păcate nu a fost așa.

Românul, necăsătorit, cu antecedente penale și fără domiciliu stabil, nu s-a dat bătut. După mai mulți ani de la încheierea relației de muncă, bărbatul l-a contactat din nou pe bătrân, susținând că există nereguli din punct de vedere contributiv și fiscal.

Italianul de 75 de ani s-a arătat foarte dispus să clarifice chestiunea. S-a întâlnit de mai multe ori cu fostul îngrijitor la Centrele de Asistență Fiscală – CAF din Ivrea.

De fiecare dată personalul de la ghișeu explica românului că nu există nicio neregulă și că toate procedurile au fost efectuate respectând legile.

Îngrijitorul nici așa nu a renunțat. După câteva zile de la ultima întâlnire la CAF a început să-l amenințe pe bătrân cerându-i să-i dea o mie de euro în numerar ca să îl lase în pace.

De asemenea, românul i-a spus că dacă nu-i va da banii, la locuința sa se vor prezenta câțiva români, prieteni de-ai lui, pentru a-l face să plătească.

Italianul, deși s-a îngrijorat, nu a cedat. Le-a spus rudelor ce se petrecea și împreună au încercat să-l facă pe român să renunțe, însă fără succes.

Văzând că nu o scoate la capăt, pensionarul s-a adresat carabinierilor din Ivrea.

Sesizarea rapidă din partea italianului le-a permis forțelor de ordine să-l găsească imediat pe român și să evite ca această întâmplare neplăcută să degenereze în episoade de violență fizică.

În Ivrea, în ultimii ani au existat alte asemenea episoade. În mai 2019, o îngrijitoare din România a fost condamnată la un an și 11 luni de închisoare cu suspendarea condiționată a pedepsei.

Lăcrămioara Lungu, de 52 de ani, rezidentă la Pont, s-a căsătorit cu asistatul său pentru a intra în posesia averii lui. Însă povestea de iubire a părut imediat dubioasă și românca a fost trimisă în judecată, informează La Sentinella del Canavese.

Badantele române din Italia, criticate: De la coada vacii s-au proptit direct în familii care suportă ifosele, minciunile și bolile mintale ale unor îngrijitoare

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - N1R - Știri - Divertisment