Ce se va întâmpla cu maşinile aduse în România din Marea Britanie în cazul unui Brexit fără acord

ULTIMA ORĂ

Registrul Auto Român anunţă modificări importante, din 30 martie 2019, privind înmatricularea vehiculelor provenite din Marea Britanie, în cazul unui Brexit fără acord, scrie Observator.

Dacă nu se semnează Acordul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană sau nu se prelungeşte, de comun acord, data de retragere a Regatului Unit din blocul comunitar, RAR va modifica, începând cu 30 martie, regimul de înmatriculare a vehiculelor provenite din UK.

“Vehiculele noi, care au fost omologate UE de tip de către UK (marca e11) nu vor mai primi automat cartea de identitate a vehiculului (CIV) în vederea înmatriculării, dat fiind faptul că omologarea UE de tip și certificatul de conformitate (CoC) aferente își pierd valabilitatea de la data menționată mai sus.

Aceste vehicule vor fi supuse unei reomologări individuale, cu verificarea condițiilor tehnice aplicabile pentru vehicule noi.

De asemenea, o CIV eliberată pe baza unei omologări UE de tip acordată de UK, pentru un autovehicul nou provenit din UK și care nu a fost încă înmatriculat, își va pierde valabilitatea și nu mai poate fi utilizată la înmatriculare”, informaeză Registrul Auto Român.

Adio maşini second-hand cu volan pe partea dreaptă, din 30 martie 2019

Drept urmare, RAR recomandă înmatricularea vehiculelor aflate în această situație până cel mai târziu la data de 29 martie 2019.

“De la aceeași dată, la omologarea individuală pentru vehiculele utilizate (second-hand) nu mai sunt recunoscute omologările UE de tip acordate de UK (marca e11), fiind necesară o reomologare individuală conform cerințelor din RNTR-7, aplicabile vehiculelor utilizate care provin din state terțe.

În cazul emisiilor poluante se impune condiția privind nivelul minim de poluare Euro 3/Euro III.

Începând cu 30.03.2019, autovehiculele utilizate (second-hand), cu postul de conducere pe partea dreaptă și care provin din UK, nu vor mai putea primi CIV, indiferent de omologarea în baza căreia au fost înmatriculate”, transmite RAR.

ITP-ul făcut în Marea Britanie trebuie refăcut la RAR

Inspecția Tehnică Periodică efectuată în UK la vehiculele utilizate (second-hand) nu mai este acceptată (recunoscută) la omologarea individuală și eliberarea CIV pentru reînmatriculare în România. ITP trebuie refăcută la RAR.

În perioada 2006-2019 au fost introduse în România aproximativ 62.400 de vehicule care au fost anterior înmatriculate în UK.

Important: Niciun autovehicul deja înmatriculat în România NU va fi afectat de modificările de mai sus!

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - N1R - Știri - Divertisment