Furtuna “Amélie” a făcut prăpăd în Franţa, Italia şi Spania. Pe Coasta de Azur, valurile au atins opt metri înălţime, iar vântul a avut forţa unui uragan, anunță Observator.

O femeie a murit îngropată în casă de o alunecare de teren, iar alte trei persoane au fost rănite. Pagubele materiale sunt enorme. În plus, 35.000 de locuinţe au rămas fără curent electric.

Pe Coasa de Azur, la Nisa, salvatorii au lucrat întreaga noapte. Zeci de oameni au săpat cu mâinile goale într-un munte de nămol care a îngropat o casă. Din nefericire, au ajuns prea târziu la bătrâna de 70 de ani care locuia acolo.

Venită din Atlantic, furtuna Amélie a adus ploi torenţiale şi rafale de vânt de peste 160 km/h.

Un şofer a fost aruncat cu tot cu maşină de pe şosea.

Peste 2.000 de oameni au rămas captivi în gări sau în vagoane, după ce patru trenuri de mare viteză au fost blocate pe şine din cauza furtunii.

Într-un oraş din Liguria, inundaţiile au fost atât de puternice încât primăria a făcut apel la oameni să nu iasă din case. Iar în San Remo, un spital s-a închis după ce apa a inundat clădirea.

Vântul a distrus acoperişurile mai multor case şi a pus la pământ copaci.

În Palma de Mallorca, o femeie a murit, iar fiica ei de 10 ani a fost rănită după ce au fost lovite de ramura unui palmier.

Victima avea 37 de ani şi era din Brazilia. Zeci de copaci au fost smulşi din rădăcini sau rupţi de la jumătate şi aruncaţi peste şosele, căi ferate şi linii de înaltă tensiune.

  •  
Urmărește-ne pe Facebook! - Echipa de Știri