O tornadă a fost filmată în momentul în care a răvăşit un cartier al unui oraş din Germania. Peste 30 de case au fost avariate, unele înregistrând distrugeri masive. 5 persoane au fost rănite.

Tornada a fost surprinsă la Roetgen, o localitate de lângă Aachen, în Germania. Meteorologii au emis în zonă o alertă de furtună, dar nimeni nu s-a aşteptat la un astfel de fenomen extrem.

Treizeci și cinci de case şi două depozite au fost avariate de tornadă, informează Welt.

Zece dintre ele au suferit distrugeri majore şi, conform evaluării autorităţilor, nu mai pot fi locuite. Cele mai multe pagube s-au înregistrat pe două străzi din Roetgen, unde şi copacii au fost smulşi şi multe dintre maşinile parcate, de asemenea, au fost avariate.

Autorităţile au intervenit după trecerea tornadei. Un adăpost temporar a fost instalat în şcoala din zonă, pentru că 30 de localnici au avut nevoie urgentă de cazare, după ce casele le-au fost parţial distruse.

5 oameni au suferit răni uşoare, iar 4 dintre ei au fost preventiv spitalizaţi. Meteorologii au confirmat ulterior că a fost o tornadă, un fenomen extrem de rar pentru această parte a Europei.

  •  

Urmărește-ne pe Facebook! - Echipa de Știri