Mister în Spania: Un necunoscut a lăsat plicuri cu bani în cutii poștale

ULTIMA ORĂ

Locuitorii unui mic sat spanion au rămas complet surprinşi de un donator anonim, care lasă plicuri cu bani în căsuţele poştale sau le bagă pe sub uşile oamenilor.

Începând cu miercurea trecută, în jur de 15 oameni din Villarramiel, o localitate din nordul Spaniei, au primit plicuri cu până la 100 de euro în bancnote, a declarat primarul Nuria Simon pentru AFP, conform Adevărul.

Localnicii încearcă să-şi dea seama de ce un grup de oameni aparent fără legături între ei au fost selectaţi dintr-un număr de 800 de rezidenţi, pentru a primi cadourile.

O parte din presa spaniolă l-a supranumit pe binefăcător „Robin Hood din Villarramiel.”

„Suntem cu toţii uluiţi şi în expectativă, pentru că nu ştim de unde provin banii şi cine este binefăcătorul,” a spus Simon. „Nu ştim care e intenţia.”

În timp ce unii şi-au primit bancnotele într-un plic maro, alţii au primit şi mesaje, inclusiv nume şi adrese ale destinatarilor, dar şi anumite expresii precum „Prinţesa casei”, alături de care a fost desenată o inimă, a precizat Simon.

„O văduvă care locuieşte cu fiul său, cupluri care au copii mici, cupluri în vârstă, cupluri de vârstă mijlocie fără copii…,” a mai spus primarul.

Nu există o legătură evidentă între beneficiari. Unii dintre cei care au primit bani au mers la poliţie sau la bancă pentru a anunţa acest lucru şi să verifice dacă bancnotele nu sunt false: nu sunt.

Poliţia nu a deschis încă o anchetă pentru că, din informaţiile adunate până în prezent, nicio infracţiune nu a fost comisă, a adăugat Simon.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - N1R - Știri - Divertisment