O basarabeancă stabilită de 12 ani în Italia a făcut senzaţie în Peninsulă cu o rochie făcută dintr-o mie de prezervative.

Iana Fedrigo Culeac a studiat Economia la Verona, iar de doi ani învaţă la Next Fashion School, din Bologna, unde pentru a ajunge în fiecare zi trebuie să facă naveta, respectiv să meargă peste 200 de kilometri cu trenul.

Dragostea pentru modă o face pe Iana să uite de greutăţi. Iar de curând s-a înscris, alături de o colegă italiancă, într-o campanie de luptă împotriva SIDA.

Conform Pentru Ea, basarabeanca şi colega ei italiancă, Giulia Monticelli, au muncit zilnic câte opt ore pe zi, timp de o săptămână, pentru a realiza o rochie dintr-o mie de prezervative.

Prezervativele utilizate au fost spălate, uscate şi legate

Prezervativele au fost primite ca donaţie din partea unei companii locale pentru că aveau termenele de folosinţă aproape de expirare.

Iana a precizat că prezervativele au fost spălate, uscate şi legate. Mai mult, pachetele în care erau împachetate prezervativele au fost folosite pentru realizarea corsajului.

Basarabeanca a precizat că mesajul pe care au vrut cele două să-l transmită este unul cât se poate de simplu: “Poate fi redus numărul de infectări prin folosirea profilacticului”.

  •  
Urmărește-ne pe Facebook! - Echipa de Știri