Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului FLEANCU MARIUS-AURELIAN, la data faptelor ofițer de poliție judiciară în cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită, trafic de influență, permiterea accesului unei persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, cu scopul de a obține pentru sine foloase necuvenite.

Un alt inculpat, aflat sub control judiciar, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de complicitate la luare de mită și complicitatea la trafic de influență.

În perioada februarie – aprilie 2020, inculpatul Fleancu Marius-Aurelian, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins în mod repetat de la un om de afaceri vizat într-un dosar în care ofițerul fusese delegat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J) să efectueze activități de urmărire penală suma de 1.100.000 euro pentru sine, pentru procurorul de caz și procurorul șef de secție.

Banii respectivi ar fi fost pretinși prin intermediul celuilalt inculpat, în schimbul promisiunii că ar urma să facă cercetări într-un anume sens, astfel încât probele strânse să conducă la desființarea concluziilor expertizei deja făcute în cauză și în cele din urmă la o soluție de clasare

Apoi, ar fi urmat să intervină la procurorul de caz și la procurorul ierarhic superior, asupra cărora a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență, astfel încât să se dispună soluția clasării, iar eventualele plângeri față de clasare să fie respinse.

În același context, cu scopul de a obține suma de 1.100.000 euro pretinsă de la omul de afaceri, inculpatul Fleancu Marius-Aurelian i-ar fi comunicat și ar fi permis celuilalt inculpat accesul la date și informații din dosarul respectiv care nu erau destinate publicității.

A făcut acest lucru pentru a-i crea omului de afaceri, cu ocazia întâlnirilor avute, convingerea că ajutorul promis este real. I-a spus care sunt probele administrate sau care urmează a fi administrate în dosar, ce măsuri asiguratorii au fost instituite și bunurile asupra cărora au fost aplicate, dar și măsuri similare ce urmau a fi luate, precum și ce activitățile de urmărire penală ce urmează a fi efectuate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

Frații români împușcați în cap în Belgia, uciși de un fost polițist. Bărbatul a fost arestat

Polițist român, considerat erou în Italia: Ajutorul lui a fost fundamental pentru destructurarea unei rețele de infractori români

Un român a devenit polițist în Anglia după nouă ani de carieră în țară

  •  

Urmărește-ne pe Facebook! - Echipa de Știri