Polițist român, considerat erou în Italia: Ajutorul lui a fost fundamental pentru destructurarea unei rețele de infractori români

ULTIMA ORĂ

Un polițist român este considerat erou în Italia pentru că a ajutat la demascarea unei bande de infractori români acuzați de asociere în scopul comiterii de infracțiuni, scrie affari italiani.it.

Poliția din Latina a arestat șase bărbați și o femeie, membri ai unei grupări care s-a făcut vinovată de mai multe infracțiuni comise în Latina în ultimul an.

Anchetele, sprijinite de interceptări telefonice și ambientale, au fost demarate în 2018 în urma unei amplificări a furturilor din automatele de bilete prezente în gări.

Grație sistemelor de supraveghere video din gări, anchetatorii au putut să reconstituie tehnica utilizată de grup.

Românii, cu fețe acoperite, sustrăgeau bani de automatele de bilete ale gărilor după ce le distrugeau sistemul de protecție.

Infractorii nu s-au limitat însă numai la aceste dispozitive, în timp începând să fure din magazine și benzinării din provincia Latina.

Poliția italiană a trebuit de mai multe ori să renunțe la urmărirea acestora în timp ce circulau în mașini pentru a nu pune în pericol siguranța celorlalți șoferi aflați în trafic.

Conform poliției italiene, românii dădeau loviturile în principal pe timpul nopții.

Obiectivele erau diferite: baruri, supermarketuri, benzinării, cluburi.

Prada varia de asemenea în funcție de obiectivul prădat: bani, unelte agricole, computere.

Când dădedeau loviturile, românii foloseau vehicule furate, cu capacitate cilindrică mare, care uneori erau utilizate și pe post de „berbec”.

Circa zece vehicule, autoturisme și camioane, au fost recuperate și puse sub sechestru.

Ca să nu li se dea de urmă, infractorii urmăriți de poliție lăsau la volan o femeie, complice a lor, care declara în mod fals că a fost sechestrată noaptea de un grup de trei conaționali.

Grupul de români a fost prins cu ajutorul fundamental furnizat de un polițist român care a lucrează în Italia în cadrul proiectului de colaborare internațională ITA.RO.

Român, bătut și ars de viu într-o gară din Italia

Un român din Italia a furat un portofel nou, evident gol, și s-a ales cu dosar penal

Româncă infirmă din Italia, jefuită de un bărbat fără o mână și o femeie fără un picior

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - N1R - Știri - Divertisment