Taxa pe habitat va fi introdusă de la 1 martie 2019 în Sectorul 2 din București, scrie Click.

Nici copiii nu vor scăpa de birul de 159 de lei pe an, taxă pe care tot părinții o vor plăti.

Astfel, o familie cu doi copii ca plăti 636 de lei în fiecare an.

Primăria Sectorului 2 a subvenționat gunoiul pentru 2019, dar nu se va mai întâmpla asta în 2020.

În şedinţa publică din 21 februarie 2019, Consiliul Local al Sectorului 2 a hotărât să introducă această taxă pentru salubriare.

”Prin adoptarea acestei taxe, Primăria Sectorului 2 intervine pentru prima dată în acest proces de colectare a gunoiului, va subvenționa taxa, iar locuitorii sectorului 2 nu vor plăti nici un leu în plus de la data instituirii taxei (1 martie 2019) și până la sfârșitul anului în curs”, au precizat reprezentanții primăriei.

Până la 1 ianuarie 2020, locuitorii Secotrului 2 sunt obligați să dea o declarație pe proprie răspundere în care să treacă numărul persoanelor care stau într-un apartament.

Aceasta va fi depusă la asociația de proprietari, iar angajații Primăriei vor veni în maximum trei zile să preia documentele.

Declarația de impunere, privind numărul persoanelor care locuiesc la adresa declarată, se depune până pe 23 aprilie.

Taxa de habitat se va plăti la Direcţia Venituri Buget Local Sector 2.

Cine va coleta deșurile selectiv cel puțin 25%, nu va mai fi obligat să plătească nimic.

”Vom merge din ușă în ușă și le vom da oamenilor saci speciali pentru hârtie, pentru plastic, pentru deșeuri menajere”, ne-au explicat cei din cadrul primăriei.

În 2018, primarul Sectorului 2, Toader Mugur Mihai, anunţa într-un interviu acordat B365.ro că taxa de gunoi menajer ar putea fi eliminată.

  •  
Urmărește-ne pe Facebook! - Echipa de Știri