Români din Italia, înghesuiţi în portbajage, umiliţi şi exploataţi

ULTIMA ORĂ

Garda de Finanţe din Italia a descoperit zeci de muncitori exploataţi, între care şi români, care lucrau fără contracte de muncă și erau plătiți sub nivelul prevăzut de lege.

În timpul unui control în provincia Cosenza din sudul Italiei, Garda de Finanțe italiană a oprit și controlat șapte camionete la Roseto Capo Spulico.

În interiorul autovehiculelor se aflau înghesuiți chiar și în portbagaje, în condiții degradante, 56 de muncitori străini de mai multe naționalități, printre care și români. Verificările au scos la iveală că lucrau fără contracte de muncă și erau plătiți sub nivelul prevăzut de lege.

Muncitorii de naționalitate pakistaneză, nigeriană, bulgară și română se întorceau de la fermele agricole unde prestaseră servicii.

Pe baza declarațiilor și a documentației găsită la bordul autovehiculelor, s-a constatat că muncitorii au fost recrutați prin încălcarea regulilor stabilite în contractele naționale și provinciale din sectorul agricol, scrie rotalianul.com. Lucrătorii nu aveau întocmit contract de muncă și erau plătiți cu o sumă net inferioară celei stabilită de lege.

La sfârșitul operațiunii, 11 „caporali”, inclusiv trei proprietari ai fermelor agricole implicate, au fost trimiși în judecată cu acuzația de intermediere ilicită și exploatarea forței de muncă, infracțiuni pentru care cei acuzați riscă să fie condamnați cu închisoarea de la 1 la 6 ani și o amendă de la 500 la 1000 de euro pentru fiecare lucrător recrutat.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - N1R - Știri - Divertisment