Șoferul român Mihai-Ioan L., în vârstă de 42 de ani, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare pentru trafic de migranți prin portul Rotterdam.

El a fost prins anul trecut când a vrut să urce pe feribotul Stena către Harwich, în Hoek van Holland, cu semiremorca firgorifică în care era 15 migranți ilegali. Doi dintre ei au murit mai târziu, în camionul groazei de la Essex .

În urmă cu două săptămâni, în timpul procesului împotriva șoferului român, procurorul a cerut o pedeapsă de 7 ani de închisoare.

Curtea a ajuns la o sentință mult mai mică deoarece nu s-a demonstrat că cei 14 vietnamezi și un afgan din remorca frigorifică ar fi foști expuși riscului de a muri. Cei cincisprezece au fost ținuți în condiții degradante, în spatele unui perete dublu din semiremorcă, dar acolo exista un sistem de ventilație.

Migranții au fost duși într-un adăpost, după descoperirea lor pe 27 mai anul trecut. Doi vietnamezi minori au ajuns în Limburg și au fugit din nou.

Au făcut o nouă încercare de a călători în Regatul Unit și au fost găsiți morți alături de alți 37 de migranți din Vietnam, într-o remorcă frigorifică, într-un parc de afaceri de lângă British Grays, cinci luni mai târziu, pe 22 octombrie, scrie ad.nl.

OLANDA: 25 de oameni aproape morți, descoperiți într-un TIR condus de un român. Bărbatul riscă ani grei de închisoare

  •  

Urmărește-ne pe Facebook! - Echipa de Știri