Un bărbat a fost arestat în noaptea de marţi spre miercuri după ce a escaladat porţile palatului Buckingham, reşedinţa oficială din Londra a reginei Elisabeta a II-a, a anunţat joi Scotland Yard, citat de AFP, citată de Agerpres.

“Un bărbat de 22 de ani a fost arestat în jurul orei 02:00 dimineaţa (01:00 GMT) miercuri, 10 iulie, de ofiţeri specializaţi de poliţie după ce a escaladat grilajul de la intrarea în palatul Buckingham”, se arată în comunicatul Scotland Yard.

Bărbatul nu era înarmat şi incidentul nu este tratat ca unul de natură teroristă, a precizat poliţia. Joi dimineaţa, intrusul era încă în arest preventiv la Londra.

O purtătoare de cuvânt de la Buckingham a menţionat că regina se afla la palat în momentul incidentului.

Potrivit tabloidului The Sun, individul s-a învârtit timp de câteva minute pe peluzele palatului, înainte să fie arestat. Tânărul “era hotărât să intre şi a bătut cu putere în uşi, dar din fericire peste tot era bine închis, de această dată”, a indicat pentru ziar o sursă din cadrul monarhiei.

Tentativele de intruziune în palatul Buckingham nu sunt evenimente excepţionale. Anul trecut, o persoană fără adăpost a fost găsită dormind în parcul palatului.

Cazul cel mai spectaculos datează însă din 1982, când un bărbat de circa 30 de ani, Michael Fagan, a reuşit să se strecoare până în dormitorul reginei, care era în pat.

Autoturisme TESLA și Land Rover, căutate de autoritățile din Norvegia și Anglia, găsite la frontieră în posesia unor români

Un român care s-a dus să lucreze ca șofer în Anglia s-a îmbogățit peste noapte cu 40.000 de lire sterline

ANGLIA: Bebeluș român, în stare gravă la spital după ce a căzut de la etaj

  •  

Urmărește-ne pe Facebook! - Echipa de Știri