Tânărul care a ucis o româncă în Belgia riscă cinci ani de închisoare

ULTIMA ORĂ

Tânărul în vârstă de 19 ani care a ucis-o pe Dariana pe o trecere de pietoni din localitatea Koekelberg (Belgia) riscă cinci ani de închisoare, chiar dacă a fost lăsat liber după accident.

Şoferul se consideră nevinovat şi a declarat că, în realitate, el este victima, scrie Observator.

Houssem-Eddine B. a fost lăsat în libertate, după ce a fost audiat de poliţişti pentru că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor şi pentru că nu avea cazier.

Tragedia s-a produs duminică, 31 martie 2019, pe Avenue de Jette din Koekelberg, în jurul orei 11.30.

Dariana Palcău (30 de ani) a fost spulberată pe o trecere de pietoni de maşina condusă de tânărul de 19 ani, care nu ar fi trebuit să conducă.

El avea un permis de conducere provizoriu şi putea să conducă doar cu un adult în dreapta.

Totuşi, el a povestit pentru jurnaliştii de la sudinfo.be că a ales să conducă el maşina pentru că prietena lui, era beată şi conducea cu peste 100 de km/h într-o zonă în care limita era de 50 km/h.

“Eram treaz, nu băusem, nu fumasem. Aşa că am decis să mă urc la volan, chiar dacă aveam doar permis provizoriu. Un vehicul cu remorcă a încetinit. Am crezut că vrea să vireze la stânga, aşa că l-am depăşit prin dreapta. Atunci am lovit-o pe femeie. Nu aveam mai mult la 40 de kilometri la oră. Am făcut o greşeală şi asta a fost”, a declarat tânărul de 19 ani care a ucis-o pe Dariana.

Mai mult, în faţa jurnaliştilor belgieni, tânărul a explicat că, în realitate, el este victima.

Pentru fapta lui, Houssem-Eddine B. riscă până la cinci ani de închisoare.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - N1R - Știri - Divertisment