Ionel Boldea a fost capturat de poliţişti joi dimineaţa, 4 iulie, în jurul orei 02.00. Autorul crimei din Făget a fost depistat într-o maşină, în apropiere de locuinţa sa din satul Bichigi, informează Mediafax.

Tânărul în vârstă de 33 de ani a atacat, miercuri dimineaţa, un bărbat şi o femeie, soţ şi soţie, aflaţi la jogging într-un parc din oraşul Făget. Pe bărbat l-a omorât în bătaie, iar femeia a ajuns în stare gravă la spital.

De asemenea, individul s-a deplasat cu o bicicletă spre localitatea Temereşti, iar pe drum a mai bătut trei persoane. Ulterior, a furat o maşină, cu care a lovit un bărbat. În încercarea de a-l prinde, poliţiştii au tras trei focuri de armă asupra maşinii, dar fără succes.

Imediat după ce a fost încătuşat, Ionel Boldea a declarat că a recurs la gesturile comise miercuri „din cauza unei icoane dintr-o cameră. Icoana de argint m-a făcut să ies din casă la şase dimineaţa şi să am o forţă inumană. Am dat cu piciorul, am spart capul unei femei, am spart capul unui om. Nu mă agresaţi că mă gândesc rău. Nu am vrut, dar am fost forţat de situaţie să fac rău“.

De asemenea, tânărul le-a spus oamenilor legii că în momentul în care a fost prins mergea spre casă pentru a face un duş, iar maşina la care se afla la volan aparţine unui prieten care era la pescuit. Totodată, Ionel Boldea le-a declarat poliţiştilor că are în buzunar trei mere, un pahar gol şi 580 de lei.

Bărbatul ar fi confirmat, în timpul audierilor, că a consumat droguri înainte de comiterea atacurilor.

Tânărul a fost dus joi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru a fi audiat. Individul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, tentativă de omor, vătămare corporală, furt şi conducerea unui vehicul sub influenţa stupefiantelor.

Miercuri, la scurt timp după crima comisă în parcul din Făget, au fost făcute publice şi câteva imagini în care apare Ionel Boldea. Astfel, pe imaginile surprinse pe camerele de supraveghere din faţa unui magazin din localitatea Temereşti, se poate observa cum individul încearcă să spargă uşa localului, lovind-o cu pumnii şi cu picioarele, dar nu reuşeşte.

Aproximativ 200 de poliţişti au fost mobilizaţi cu scopul prinderii criminalului din Făget, fiind instituite filtre în patru judeţe. De asemenea, individul a fost căutat şi cu ajutorul unui elicopter şi al unei drone.

  •  

Urmărește-ne pe Facebook! - Echipa de Știri