Nicolae Negoiţă, 39 de ani, a devenit poliţist în Brighouse, Anglia, după ce a petrecut nouă ani în uniformă în România.

Românul şi-a spus povestea de succes în Examiner Live, devenind un model pentru ceilalţi conaţionali care îşi caută drumul în Regat, scrie Observator.

A intrat în poliţia din România când avea doar 19 ani, iar după patru ani de antrenamente şi pregătire intensă a devenit specialist în Drept, dar şi un inspector-şef care luptă pentru protejarea vămilor şi împotriva traficului de droguri.

În 2011, a trebuit să ia o decizie radicală, după ce soţia lui, medic pediatru, a primit oferta de a lucra în Irlanda.

A renunţat la poliţie de dragul femeii şi a urmat-o. În 2016 au ajuns în Calderdale, Anglia, cu tot cu băiatul lor de 11 ani şi câinele familiei, un labrador pe nume Luna.

Plictisit să stea acasă, a acceptat un rol de profesor la o şcoală din Halifax, localitate situată la 3 minute de mers cu maşina de Calderdale. Urma să-i înveţe pe micuţii din şcoala primară noţiuni de introducere în informatică.

S-a bucurat doar câteva luni de această ipostază. În februarie 2018 a aflat că se fac recrutări în poliţia din West Yorkshire.

A fost momentul în care şi-a dat seama că trebuie să lupte din nou pentru cariera pe care o lăsase în România.

A trecut cu bine peste perioada de pregătire şi a devenit poliţist în cadrul grupării de patrulă din Brighouse, altă localitate situată la câţiva kilometri de Calderdale.

Românul a precizat, pentru sursa amintită, că perioada de recrutare a fost entuziasmantă, dar i-a provocat şi multe emoţii, mai ales când aştepta rezultatele să vadă dacă a fost admis sau nu.

  •  
Urmărește-ne pe Facebook! - Echipa de Știri